29.3.2010

Silmälasipäivitys

Kävi sitten niin, että sain vihdoin ja viimein (odotettu jo jokunen vuosi) käytyä tarkistuttamassa silmieni anatomian ja fysiologian. Lääkäri tuumasi kaiken olevan suht'koht'kohilaan, jos ei oteta huomioon molemmissa silmissä olevaa +3.?? ja -2.?? huononäköisyyttä. Sanonevat moista hajataitoksi. Minä kun olen koulutusta vaille valmis silmälääketieteen maisteri osaan sanoa vain että onpas siinä huononnäköinen mies.

Ei sinäsä, onneksi joku on koulutuksensa loppuun käynyt, joten tohtorismies osasi kertoa hieman suomen kieltä murtaen ja intonaatio vinossa, että ei minulla mitään ongelmaa ole, kun laseilla saadaan korjattua asia, siispä voin olla hyvilläni ja todeta etteipä mennyt sekään satasen korvaus vartin keskustelutuokiosta hukkaan.

Uusi resähti (resepti -suom.huom.) kourassa marssin pleksimarkettiin. Aikani keekoiltuani peilin edessä, mikä ei minulle ole mitenkään luonnostaankaan vastnmielistä sain raavituksi kasaan muutaman kappaleen miellyttäviä silmävaatteita.

(Silmävaate = Viittaa nykymuotitermiin 'eye' 'wear', suora käännös englannista on 'silmä' 'vaate'. Teinitytöt, jo parin vuoden vanhahtava termi niille lienee 'pissis' pukevat täällä pääkapunkiseudeulla pöljän näköisiä silmälasin pokia päähän ilman linssejä ja ovat kai lajitovereidensa silmissä viileen tyylikkäitä.)

Hain aikuismaisen tyylikästä linjaa valinnoissani. Olen ikäistäni nuoremman näköinen joten uskottavuusnäkökulma oli vahvasti mielessäni kun testailin laseja. Tässä työssä olisi etua jos antaisin jämäkän ja selkeän kuvan itsestäni, luonteeni ja analyyttisuuteni tuntien en ole ehkä ykisoikoisin ihminen tällä pallolla.

Alivaltiosihteeri esikuvanani päädyin ajatukseen, että yhdet mustat paksureunaiset ja toiset sellaiset Kekkosmaiset missä on vahva, tumma yläreuna ja kevyemmät alaosat. Niin, kahdet siksi koska Specsavers -ketju lupaa toset samalla hinnalla. Joo, antoivatkin, mutta kaikkine lisämyynteineen sain maksaa näistä 'kaupanpäällisistäkin' 100;- (puristetut linssit ja naarmusuojattu pinta). Joka tapauksessa olin tyytyväinen valintoihini ja odotan parin viikon päästä soittoa lasimarketista. Varmasti päivittelen sitten narsistisessa hurmiossani tännekkin uusia kuvia minusta ja laseistani.

jk. FCUK -merkkisiä kehyksiä en päähäni laita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti