18.3.2010

Chili on polttavan tuntoista

Söinpäs alkuviikosta lounaaksi sellaisen burgerin että sukat pois! Mainostivat sitä kaupungin tulisimpana, ajattelin ihan innokkuuttani kokeilla vaikka en ole mitään polttavan ruuan ystävä. Pidän vahvan täyteläisestä poltosta, en sellaisesta, mikä kuorii kielestä nahan ja polttaa kitalaen vesirakkuloille. Hyvä ruoka on oikein maustettu silloin kun suuhun jää sopiva löyly kytemään, siis sellainen vahva mutta pitää pystyä hengittämään ja puhumaan. Noh, kumpikaan speksi ei täyttynyt tämä HOT N' SPICY BURGER K-18-nimisen purilaisen kohdalla. Suu oli tunnoton ja palo oli niin raju, että tyydyin tuskaisan artioinnin jälkeen hiljaa imeskelemään vettä seuraavan puolen tunnin ajan. Onneksi pöydässä oli lasillinen ananasmehua, joka (kait) helpotti aavistuksen tuskaa, mutta puolitoistalitrainen jäävesikannu oli sen lounaan paras tuki ja turva.

Minulle kerrottiin kyseisen hampurilaisaterian esitteessä, että tuote sisältää pepperonisiivuja (mitkä sinänsä saa miehen kyyneliin) ja jolokiajuustokastiketta. Tuo termi Jolokia sai minut mietteliääksi, se on se vuosi sitte löydetty maailman tulisin chililajike. Tiesin siis mitä on tulossa, ainakin teoriassa. Aiemmin en ollut Jolokiaa syönyt. Ensi puraisut olivat jo sellaisia, että tuska alkoi tasaisesti ja heti. Halusin syödä kokonaan purgerini, mutta lisukkeena tarjottavat ranskalaiset perunat eivät tehneet enää kauppaansa. Suu oli niin hellä, että rosoiset ja suolaiset tikkupotut raapivat makuhermojani aivan uudella tavalla. Ja niiden kanssa tarjoiltava ketsuppi oli napalmia liekkeihin. En sosittele etikkapohjaista syötävää chilien kanssa!

Miksi ylipäätään urheilla syömisellä? ..niin se on tyhmää. Mutta turvallista tyhmyyttä. Siinä ei vahingoiteta ketään, ei edes itseään koska capasiini (taimitenseoikeinsuomenkielisestikierjoitetaankaan) on turvallinen ja terveysvaikutteinen aine, mikä huijaa vain tuntoaistia. Siis tuskahan siitä tulee. En tiijä oliko paljon puhuttu endorfiinibuusti syypää siihen, että minulla oli melkoisen hyvä olo koko iltapäivän. Siis ihan positiivinen kokemus kuitenkin!

..ai, niin ja sitten aterian saniteettihuollosta voin sen verran paljastaa, että hieman pirteä tunne oli alakropan limakalvoilla (vähän samanlainen kuin mentholi aiheuttaa suussa tai jäägeeli iholla), mutta ei sitä voi edes tuskaksi sanoa. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti